Vier verpleegkundigen van het vaccinatiebureau Travel Health Clinic reizen zaterdag 14 maart 2015 voor ruim een week af naar Gambia, Afrika. Vanuit het project OOZT.nl bieden zij daar hun hulp aan; ze bezoeken onder meer verschillende lokale health centers, dragen kennis over en overhandigen medicatie en hulpgoederen.

OOZT.nl staat voor Onderwijs, Ontwikkeling, Zorg en Techniek, deze vier begrippen staan altijd centraal in de projecten die onder deze naam uitgevoerd worden. OOZT.nl is een project met zeer nauwe samenwerking tussen de Travel Health Clinic en de Twente Dakar foundation. In 2014 hield Twente Dakar een vastenactieproject in de parochie van Bornerbroek. De opbrengst hiervan draagt bij aan de verstrekking van medicatie en verbandmiddelen die nu naar een medische post in de binnenlanden van Gambia gebracht worden.

Tijdens het werkbezoek aan Gambia bezoeken de verpleegkundigen onder andere de Wellingara Community, een lokaal health center, waar zij zullen helpen met vaccineren en voorlichting gaan geven. Daarnaast bezoeken zij verschillende projecten waaronder de noodpot van stichting JiKi van Thea Mom en kinderen uit het Kinderfonds van de Twente Dakar foundation, waarvoor Marloes Kok de contactpersoon is. Beide dames wonen al jaren in Gambia en kennen de cultuur.

In het najaar van 2015 krijgt het project OOZT.nl een vervolg door het verschepen van een 40 ft container met daarin een ambulance, medische apparatuur, medicijnen en schoolspullen naar het Afrikaanse land. Om dit allemaal mogelijk te maken organiseert OOZT.nl vele activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden op www.oozt.nl met o.a. het project Ambulance Gambia.

Wij houden U op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens én na deze bijzondere reis naar Gambia.

Deel op Facebook