2016

Vastenaktie

x

Zoals misschien al wel onder u bekend is steunen wij al jaren een groep basisschoolkinderen met het door ons opgezette kinderfonds. De Vastenaktie heeft ons daar in het verleden al eerder in ondersteund en wij gaan ook zeker daarmee door zodat deze kinderen een betere start in het leven krijgen. Elke maand wordt het benodigde bedrag overgemaakt en via een vertrouwenspersoon in Gambia komen die gelden terecht waar ze voor bedoeld zijn.

Het is onze kracht om door middel van goede contacten in het buitenland kleine projecten te steunen. Daarmee is het ook direct zichtbaar welke invloed uw steun heeft.

Een van die kleine projecten is het project van Omar Dahaba.

Omar is een jonge man, hij is conciërge op de Hope Mosjoen basisschool waar hij vroeger zelf ook naar school is geweest. Na werktijd verdient hij nog wat bij met het maken van souvenirs voor toeristen. Op die manier zijn wij een paar jaar geleden in contact gekomen met hem en dat contact is altijd gebleven. Hij vertelde ons dat de kinderen op de basisschool waar hij werkt elke dag een maaltijd krijgen bestaande uit alleen rijst, voor iets voedzaams daarbij is geen geld. Voor de meeste kinderen is dat ook gelijk de enige maaltijd die dag dus erg belangrijk om variatie in het voedsel te hebben. We willen de opbrengst van de Vastenaktie 2016 graag aanwenden om Omar en zijn school te helpen. Gezonde, gevarieerde voeding voor deze basisschoolkinderen.