2015

Ambulance voor de
Welllingara Community

x

Hier staat de ambulance die wij vanuit dit project schenken aan de Wellingara Community in Gambia. Voorafgaand aan het verschepen van de ambulance zal deze ingericht en gevuld worden met medische middelen.

Om er voor te zorgen dat de ambulance op de juiste manier wordt ontvangen en ook gebruikt gaat worden is er regelmatig contact met de contactpersoon in Gambia. Hij heeft er voor gezorgd dat er een goede verharde weg komt waar de ambulance overheen kan rijden richting het Serekunda Hospital. Tevens is er daar een chauffeur die de ambulance kan vervoeren en een monteur die, indien nodig, de ambulance kan repareren.

Een educatieprogramma

Naast de ambulance en vele medische hulpmiddelen die met het opgebrachte bedrag aan de Wellingara Community geschonken kan worden, wordt er ook een educatieprogramma opgesteld. Dit houdt in dat er jaarlijks een groep verpleegkundigen/artsen vanuit Twente en Winterswijk naar Gambia afreizen om daar hulp te bieden en kennis te delen. Op deze manier proberen we vanuit stichting OOZT een helpende hand te bieden en ons steentje bij te dragen voor een betere toekomst.